-Per responsabilitat amb la comunitat i per parar la línia de contagis no exposarem a ningú i no afavorirem l’enviament de llibres. És per això que us proposem compartir aquest compromís.

-No volem ser responsables de milions de desplaçaments durant la setmana del 23 d’abril, ni les nostres infraestructures ho permeten. És a dir, no volem fer-ho ni podem assumir-ho.

-Que donem suport al canvi de data de la diada popular més important del país, i que per participació ciutadana és de les més importants del món.

-Que malgrat l’ajornament entenem que el dia de Sant Jordi és, per a tothom, el 23 d’abril, i que moltíssima gent voldrà regalar un llibre i una rosa en la data assenyalada.

És per això que:

-Davant la situació d’emergència sanitària demanem a lectores i lectors la paciència que pertoca en moments com aquests.

-Moltes llibreries estan oferint sistemes de compra avançada de manera que es poden fer encàrrecs i reserves a través de pàgines web, correus electrònics i plataformes que les agrupen.

-Que aquests llibres seran lliurats després del confinament.

-Que la compra avançada d’aquests llibres serveix avui per resoldre alguns problemes de liquiditat.

Lamentem que:

-Empreses de distribució —algunes de les quals no paguen els impostos que toquen amb el conseqüent perjudici per a les arques públiques—, distribuïdores de llibres i altres tipus de societats es dediquin a fer promoció de venda i enviament de llibres en el moment en què ens trobem, en alguns casos contractant personal no especialitzat a preus irrisoris i incorrent en competència deslleial aprofitant la situació d’emergència sanitària.

-Que els governs hagin estat prou valents per tancar l’activitat comercial però no prou per prohibir l’enviament de productes no essencials.

Volem manifestar el nostre compromís amb la societat a la qual servim:

-No volem ser responsables d’un país confinat en el qual durant una setmana es moguin milions de comandes a través de repartidors.

-Entenem que la millor manera de servir a la comunitat, especialment durant la setmana del 23 d’abril, és no fer enviaments i posant a disposició de la ciutadania sistemes de compra avançada: webs, plataformes, xecs-regal, correus electrònics, etc.

Volem agrair:

-Als milers de lectores i lectors que durant aquests dies han estat fent compres a través d’aquests sistemes de compra avançada per entendre quina és la situació del país i quina ha estat la nostra opció des del primer moment.

-El seu compromís amb els projectes que són diferents però amb una única direcció: crear comunitats fortes que facin de pol d’atracció de noves lectores i nous lectors.

Enllaç al web del manifest.

#SantJordiEtsTu

Darreres Entrades RECOMANATS