Acollim nova exposició a l'Obaga, "De Profundis", a càrrec de la fotògrafa Maite Caramés.

Es tracta d'una sèrie fotogràfica creada a partir de residus, especialment plàstics, extrets de la Mediterrània. La majoria d’ells s’han recuperat gràcies al projecte Marviva, coordinat per l’Agència de Residus de Catalunya en col·laboració amb els pescadors de la ciutat de Barcelona.

Amb les seves xarxes d’arrossegament troben objectes curiosos i insospitats del fons del mar. Tots aquests residus, ruïnes quotidianes que la gravetat enfonsa però no esborra, constitueixen un petit llegat de la nostra decadència col·lectiva.

“Quan els tenia al meu estudi, volia fotografiar aquests residus amb l’estil de les natures mortes clàssiques, jugant amb llum natural i recreant la tècnica de clarobscurs per tal de millorar la seva presència i embellir una cosa que, segurament, no hauria de ser. Imaginava els objectes com si encara estiguessin al fons del mar. Més enllà de l 'evocació de les profunditats, per a mi títol té sentit perquè el salm homònim expressa una consciència de culpabilitat que, sense el matís religiós, segur que tots sentim quan pensem en què estem fent amb el mar (i amb la natura en general).” Maite Caramés.

 

Darreres Entrades RECOMANATS