Aquesta recomanació ens fa especialment contents perquè sempre és una bona notícia anunciar el debut literari d’una veu nova, en aquest cas Els llits dels altres, d’Anna Punsoda.

La novel·la, publicada per Amsterdam i guanyadora del premi Roc Boronat 2017, es composa d’un mosaic de capítols breus que ressegueixen la vida de la Claustre, una jove marcada per una infància traumàtica que la perseguirà sempre. Aquest abisme interior alimentarà el caràcter autodestructiu de la noia que entrarà en pugna amb el seu instint de supervivència, generant una realitat ambigua, farcida de situacions terribles i grotesques. Alhora, l’Anna Punsoda sap dotar-la d’una tendresa que embolica el personatge i el relat. La capacitat de l’autora per donar diferents tonalitats a la veu de la narradora segons l’edat de la protagonista permet al lector participar d’una manera molt estreta en l’evolució de la Claustre, des de la dolorosa innocència amb què la nena observa la tragèdia que l’envolta, fins al desarrelament emocional de la seva vida adulta, on apareix un humor fosquíssim que serveix per afegir una nova capa a la història.

No us perdeu l’oportunitat de descobrir una autora nova que demostra sensibilitat i bones maneres per desplegar la seva escriptura.

Dioni Porta

Darreres Entrades RECOMANATS